Paddock paradise

Ons Paddock Paradise

 

De track

 

Ons Paddock Paradise bestaat uit een track van ruim 1,5 km lang en 4 tot 5 meter breed. Op de track staat geen gras.

 

Voerplaatsen

 

Op de track zijn 12 voerplaatsen gemaakt.

De voerkorven staan in de hoeken. Dit om te voorkomen dat er paarden klemgelopen worden door hoger in rang staande paarden. De paarden beschikken in de zomer en winter 24/7 over voldoende hooi.

 

Drinkplaatsen

 

Er is 1 drinkplaats bij het afdak. Dit om de beweging van de paarden te bevorderen.

 

Schuilmogelijkheden

 

Op de track staat een rij bomen waaronder de paarden schaduw kunnen zoeken. Verder staat er naast een gedeelte van de track een haag waar de paarden uit de zon en wind kunnen gaan staan. Door de haag kunnen de paarden naar de paddock waar zich ook het afdak en de schuilstal bevinden. De paddock is omringd door bomen en struiken. Onder het bestraatte afdak van 5 x 15 en in de inloopstal kunnen de paarden uit de wind, regen en zon staan.

 

Weidegang

 

De ongeveer 3 hectare weiland dat overblijft na aftrek van de track en paddock is verdeeld over 4 kleinere weides. In het voorjaar en de zomer wordt ongeveer wekelijks een andere wei opengezet. De paarden kunnen dan kiezen om op de wei te grazen of hooi te eten op de track. Op de weides staat niet genoeg gras om de kudde ervan te laten eten. Het gras is dan ook bedoelt als snack, om lekker bezig te zijn of om even lekker te liggen dutten. De hoofdvoeding van de paarden is bij ons dan ook hooi wat 24/7 beschikbaar is.

 

De kudde

 

De kudde bestaat uit ruinen en merrie's, jonge en oudere paarden. Binnen de grote kudde vormen zich kleine groepjes. 1 ruin met meerdere merrie's, meerdere ruinen bij elkaar en soms ook meerdere merrie's zonder ruin. Ook zijn er paarden die liever geen of weinig aansluiting zoeken. Die scharrelen vaak alleen rond maar zodra de kudde bijvoorbeeld gaat drinken voegen zij zich er ook aan toe.

 

Leuke elementen op de track

 

Om het leven van de paarden nog leuker te maken hebben we wat elementen op de track aangebracht. Zo is er een speelberg waar vaak gebruik van gemaakt wordt en ligt er een boomstam op de track waar de paarden overheen kunnen springen en aan kunnen knagen. In de inloopstal hangen verschillende likstenen en in de paddock liggen Jollyballs. Verder spelen de paarden graag met elkaar, vooral de ruinen. Eigenaren van de paarden moeten dan ook niet schrikken als de paarden soms onder de schrammen en oppervlakkige wondjes zitten. Meestal komt dit door het spelen, wat er soms hard aan toe kan gaan. Ook doen de paarden soms wedstrijdje hardlopen over de track en zie je ineens meerdere paarden over de track galopperen.

 

Nooit klaar

 

Het leuke van een Paddock Paradise is dat je eindeloos dingen kan toevoegen en veranderen.